Meubelmaker/(scheeps) Interieurbouwer (BBL)

Herken je jezelf?

Heb je iets met hout? Werk je graag lekker met je handen en lijkt het je leuk om met collega's in een werkplaats mooie dingen te maken? Yés, jij hoort in de wereld van de meubelmakerij en interieurbouw. Ben je bovendien precies en maak je graag dingen af? Meld je dan aan voor de opleiding Meubelmaker/(scheeps-)interieurbouwer

Wat wordt je werk?

Als meubelmaker/interieurbouwer maak je een meubelstuk of bijvoorbeeld een keuken aan de hand van een werktekening. Je kiest het juiste hout of plaatmateriaal en daarmee maak je prachtige kasten, tafels, balies of winkelinrichtingen. Dit doe je op een productieafdeling in een bedrijf. Je bereidt daar ook je eigen werk voor en gebruikt vaak machines. Die onderhoud je ook. En soms zet jij je meubels bij de klant in elkaar.

Wat wordt je werkplek?

Met je diploma Meubelmaker/(scheeps-)interieurbouwer krijg je een werkplek bij bedrijven in de hout- en meubelbranche die meubels en/of interieurs maken.

Hoe werkt je opleiding?

Bij Graafschap College leer je tijdens je opleiding meubelmaker/(scheeps-) interieurbouwer de theoretische achtergronden van je werk onder meer:

Tekening lezen, vak theorie over houtsoorten, machines en machinale bewerkingen en houtconstructies. En natuurlijk ook de verplichte onderdelen Nederlands, rekenen en maatschappelijke vorming.

Op de werkplek wordt je door een leermeester begeleid in:

  • tekening lezen
  • machines instellen
  • machinale bewerkingen uitvoeren
  • machines onderhouden
  • meubels en interieurbouwproducten nauwkeurig monteren
  • gemonteerde producten afwerken

Keuzedelen

Met keuzedelen verbreed of verdiep je deze mbo-opleiding.

Wat doe je hierna?

Na je opleiding kun je verder studeren op niveau 3, bijvoorbeeld de opleiding Allround meubelmaker/(scheeps) interieurbouwer .

 

AANMELDEN