Houttechniek

logo-OBD-houttechniek.png

OBD-Houttechniek leidt jonge mensen op tot volwaardige vakmensen, die na hun opleiding direct aan de slag kunnen bij een timmerfabriek. Bij OBD-Houttechniek gaan leerlingen niet alleen naar school; ze werken ook veel mee in de praktijk. Een combinatie van leren en werken, die leerlingen optimaal klaarstoomt voor het echte werk.

Een opleiding volgen en meteen geld verdienen

Als je er voor kiest om een vak te leren moet je eerst nagaan wat je leuk vindt en waar je aanleg voor hebt. Als je denkt dat je er geschikt voor bent is een opleiding in de timmerindustrie bij OBD-Houttechniek een aantrekkelijke mogelijkheid. Je wordt opgeleid tot montagemedewerker of machinaal houtbewerker timmerindustrie en ontvangt daarbij meteen salaris.

De opleiding

De opleiding duurt ongeveer 2 jaar en bestaat uit 4 dagen per week werken in de praktijk en 1 dag per week theorie op school. Tijdens de kennismakingsperiode bij OBD-Houttechniek leer je van alles over hout en houtbewerking, maar ook over veilig werken. Daarna ga je naar leerbedrijven om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Wat biedt OBD-Houttechniek?

  • een tweejarige erkende vakopleiding;
  • een gegarandeerde praktijkovereenkomst;
  • vier dagen praktijk;
  • één dag theorie;
  • veel vakkundige begeleiding;
  • CAO-loon tijdens je opleiding;
  • voldoende mogelijkheden voor specialisatie en doorgroei 

Wat heb je nodig om toegelaten te worden?

  • minimaal een VMBO-diploma basisberoepsgericht met wiskunde of natuur- en scheikunde 1;
  • bij onvoldoende vooropleiding kun je toegelaten worden via een éénjarig niveau 1-traject

Meer weten? Vraag informatie aan!!! Of bel ons 0314- 34 51 55.

 

Montagemedewerker Timmerindustrie 

Werkzaamheden
De Montagemedewerker timmerindustrie stelt de door de machinale afdeling bewerkte onderdelen voor kozijnen, ramen, deuren of houtskeletbouwelementen samen. Na het aanbrengen van vakvullingen in kozijnen, bekleedt hij elementen met diverse materialen en brengt draaiende delen aan zoals ramen en deuren. Daarna wordt het product verzendklaar gemaakt. De Montagemedewerker timmerindustrie voert zelfstandig opdrachten uit volgens voorschriften en procedures.

Welke branches
De timmerindustrie maakt onder andere gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) en wanden, vloeren en daken voor houtskeletbouw woningen. De producten zijn vaak voor aannemers bestemd, soms voor particulieren.

Doorgroeimogelijkheden
De Montagemedewerker timmerindustrie (niveau 2) kan doorgroeien naar Allround montagemedewerker gevelelementen of Allround houtskeletbouwer op niveau 3.

Machinaal houtbewerker Timmerindustrie

Werkzaamheden
Na het doorspreken en voorbereiden van de opdracht verzamelt de Machinaal houtbewerker de instrumenten die hij nodig heeft en het benodigde hout of plaatmateriaal, waarbij hij let op de benodigde kwaliteit en overige kenmerken van het hout of plaatmateriaal. Hij stelt de houtbewerkingmachine in en bewerkt het hout of het plaatmateriaal volgens de wensen van de klant, waarbij hij door slim gebruik van de houtbewerkingmachines de kosten laag houdt. Tussen de verschillende opdrachten door zorgt hij voor klein onderhoud aan de houtbewerkingmachines en een opgeruimde werkplek.

Welke branches
De timmerindustrie maakt onderdelen voor de bouw, zoals kozijnen, ramen, deuren en trappen. Er worden ook wanden, vloeren en daken voor houtskeletbouw woningen gemaakt.

Doorgroeimogelijkheden
De Machinaal houtbewerker (niveau 2) kan doorgroeien naar een Allround medewerker op niveau 3.