Montagemedewerker Industrieel Produceren met Hout (BBL)

Herken je jezelf?

Zet jij thuis met gemak het bouwpakket voor een nieuwe kast in elkaar? En loop jij warm voor werken met machines en gereedschap? Stap in de wereld van technisch vakmanschap! Kun je zowel zelfstandig als in een team werken? En ben je handig en precies? Meld je dan nu aan voor de opleiding Montagemedewerker industrieel produceren met hout.

Wat wordt je werk?

Al tijdens je BBL opleiding Montagemedewerker industrieel produceren bewerk je houten onderdelen. Dit is werk aan onderdelen van ramen, deuren, kozijnen, dakkappelen en gevelelementen. Je boort je gaten en maak je met een frees sponningen in hout; bijvoorbeeld op de plek waar een ander stuk hout precies in moet passen. Als de onderdelen allemaal klaar zijn voor het samenstellen monteer je de onderdelen van hout of plaatmateriaal.

Ook help je met het afwerken van de onderdelen met een laag grondverf. Je monteert tochtstrippen, soms zet je het glas al in het raam en  monteer je glaslatten.Ook zorg je ervoor dat de onderdelen klaar staan voor transport naar de bouwplaats.

Wat wordt je werkplek?

Na je opleiding Montagemedewerker industrieel produceren met hout ben je welkom bij bedrijven van de branche timmerindustrie.

Hoe werkt je opleiding?

Bij Graafschap College leer je tijdens je opleiding Montagemedewerker industrieel produceren de theoretische achtergronden van je werk onder meer:

Tekening lezen, vak theorie over houtsoorten, machines en machinale bewerkingen en houtconstructies. En natuurlijk ook de verplichte onderdelen Nederlands, rekenen en maatschappelijke vorming.

Op de werkplek wordt je door een leermeester begeleid in :

  • hout en platen bewerken met machines
  • houtbewerkingsmachines en gereedschappen instellen
  • kozijnen en ramen/deuren samenstellen 
  • ramen en deuren afhangen en laten sluiten
  • werkplek opruimen en onderhoud doen

Keuzedelen

Je mag je mbo-opleiding Montagemedewerker industrieel produceren met hout verbreden of verdiepen met keuzedelen. 

Wat doe je hierna?

Na je diploma Montagemedewerker industrieel produceren met hout heb je keus: een job zoeken als montagemedewerker in de timmerindustrie óf doorgroeien naar niveau 3, bijvoorbeeld met de opleiding Allround montagemedewerker industrieel produceren met hout.

 

AANMELDEN

  • Deel deze pagina: