Montagemedewerker Houttechniek (BBL)

Herken je jezelf?

Zet jij thuis met gemak het bouwpakket voor een nieuwe kast in elkaar? En loop jij warm voor werken met machines en gereedschap? Stap in de wereld van technisch vakmanschap! Kun je zowel zelfstandig als in een team werken? En ben je handig en precies? Meld je dan nu aan voor de opleiding Montagemedewerker Houttechniek Kozijnen, Ramen, Deuren of Houtskeletbouw (BBL).

Wat wordt je werk?

Als Montagemedewerker Houttechniek werk je in de timmerindustrie en monteer je allerlei onderdelen voor de bouw, zoals kozijnen, ramen en deuren. De afdeling Machineoperator Houttechniek maakt de losse onderdelen en die zet jij in de timmerwerkplaats in elkaar. Dit kunnen enkele exemplaren zijn, maar ook series. Dit monteren gebeurt meestal aan de hand van een tekening waarop de maten staan. Het is belangrijk dat alles goed in elkaar past. Ook het inpakken van het product is belangrijk. Je werkt netjes, precies en veilig.

Ook help je met het afwerken van de onderdelen met een laag grondverf. Je monteert tochtstrippen, soms zet je het glas al in het raam en  monteer je glaslatten.Ook zorg je ervoor dat de onderdelen klaar staan voor transport naar de bouwplaats.

Wat wordt je werkplek?

Na je opleiding Montagemedewerker houttechniek ben je welkom bij bedrijven van de branche timmerindustrie.

Hoe werkt je opleiding?

Bij Graafschap College leer je tijdens je opleiding Montagemedewerker industrieel produceren de theoretische achtergronden van je werk onder meer:

Tekening lezen, vak theorie over houtsoorten, machines en machinale bewerkingen en houtconstructies. En natuurlijk ook de verplichte onderdelen Nederlands, rekenen en maatschappelijke vorming.

Op de werkplek wordt je door een leermeester begeleid in :

  • hout en platen bewerken met machines
  • houtbewerkingsmachines en gereedschappen instellen
  • kozijnen en ramen/deuren samenstellen 
  • ramen en deuren afhangen en laten sluiten
  • werkplek opruimen en onderhoud doen

Keuzedelen

Je mag je mbo-opleiding Montagemedewerker houttechniek kozijnen, ramen, deuren of houtskeletbouw verbreden of verdiepen met keuzedelen. 

Wat doe je hierna?

Na je diploma Montagemedewerker houttechniek heb je keus: een job zoeken als montagemedewerker in de timmerindustrie óf doorgroeien naar niveau 3, bijvoorbeeld met de opleiding Allround montagemedewerker houttechniek.

 

AANMELDEN

  • Deel deze pagina: