Machinaal houtbewerker (BBL)

Herken je jezelf?

Zet jij thuis met gemak te sleutelen aan je brommer of fiets of werk je graag met de computer? En loop jij warm voor werken met machines en gereedschap? Stap in de wereld van technisch vakmanschap! Kun je zowel zelfstandig als in een team werken? En ben je handig en precies? Meld je dan nu aan voor de opleiding Machinaal houtbewerker.

Wat wordt je werk?

Al tijdens je BBL opleiding Machinaal houtbewerker produceren bewerk je houten onderdelen. Je boort de gaten en maak je met een frees sponningen in hout; bijvoorbeeld op de plek waar een ander stuk hout precies in moet passen. Als de onderdelen allemaal klaar gaat de montagemedewerker ze in elkaar zetten.

Wat wordt je werkplek?

Na je opleiding Machinaal houtbewerker ben je welkom bij bedrijven van de branche meubel- en interieurbouw.

Hoe werkt je opleiding?

Bij Graafschap College leer je tijdens je opleiding Machinaal houtbewerker de theoretische achtergronden van je werk onder meer:

Tekening lezen, vak theorie over houtsoorten, machines en machinale bewerkingen en houtconstructies. En natuurlijk ook de verplichte onderdelen Nederlands, rekenen en maatschappelijke vorming.

Op de werkplek wordt je door een leermeester begeleid in :

  • hout en platen bewerken met machines
  • houtbewerkingsmachines en gereedschappen instellen
  • werkplek opruimen en onderhoud doen

Keuzedelen

Je mag je mbo-opleiding Machinaal houtbewerker verbreden of verdiepen met keuzedelen. 

Wat doe je hierna?

Na je diploma Machinaal houtbewerker heb je keus: een job zoeken als machinaal houtbewerker in de meubel- en interieurbouw óf doorgroeien naar niveau 3, bijvoorbeeld met de opleiding Allround machinaal houtbewerker.

 

AANMELDEN