Allround montagemedewerker houttechniek (BBL)

Herken je jezelf?

Werk jij het liefst met je handen? Maak je graag iets moois? Wil je verschillende materialen ontdekken en ermee werken? Yes, dát klinkt als een liefhebber voor de wereld van technisch vakmanschap en bewerking van bijvoorbeeld hout. Weet je ook nog eens hoe je mensen met plezier aan het werk krijgt? Meld je dan aan voor de opleiding Allround montagemedewerker houttechniek kozijnen, ramen, deuren of houtskeletbouw.

Wat wordt je werk?

Met je diploma Allround montagemedewerker houttechniek op zak werk je veel met hout. Je maakt onderdelen voor nieuwe of te renoveren gebouwen. Of je maakt complete houtskeletten (raamwerken) van een huis zodat dit in onderdelen in enkele dagen kan worden opgebouwd. Ook begeleid je minder ervaren collega’s bij hun werk.

Voor je met je montagewerk begint, verzamel je eerst al het materiaal en alle onderdelen die je daarvoor nodig hebt. Van kozijn en raam tot deur. Op de montagetafel of opsluitbank zet je ze in elkaar. En op de afmontagetafel maak je het totaalproduct af. Zo doe je er bijvoorbeeld isolatie in (bij houtskeletbouw). 

Wat wordt je werkplek?

Na je opleiding Allround montagemedewerker houttechniek ben je welkom bij de bedrijven van de branche timmerindustrie. 

Hoe werkt je opleiding?

De praktijk leer je van je leermeester op het leerbedrijf :

  • monteren van b.v. prefab dakkappelen, en complete gevelelementen met ramen en deuren 
  • fijne kneepjes van werken met machines
  • productiegegevens uitzoeken en onderdelen in elkaar zetten
  • andere werknemers begeleiden en uitleg geven
  • kwaliteit in de gaten houden
  • je bent verantwoordelijk voor het eindresultaat en doet verslag aan de chef

Bij Graafschap College leer je tijdens je opleiding Allround montagemedewerker houttechniek onder meer de theorie de je nodig hebt voor het uitvoeren van je vak:

Tekening lezen, vak theorie over hout en plaatmateriaal, houtbewerkingsmachines en houtconstructies.
Bij de Allround opleiding leer je niet alleen het hoe maar ook het waarom van bepaalde toepassingen, zodat je andere medewerkers op de werkplek ook kunt gaan instrueren over de gestelde eisen aan het product.

En natuurlijk krijg je ook de verplichte onderdelen Nederlands, rekenen en maatschappelijke vorming. 

Keuzedelen

Met keuzedelen verbreed of verdiep je deze mbo-opleiding.

Wat doe je hierna?

Na je diploma Allround montagemedewerker houttechniek heb je keus: een job zoeken als Allround montagemedewerker houttechniek in de timmerindustrie óf doorgroeien naar niveau 4, bijvoorbeeld met de opleiding Werkvoorbereider houttechniek.

 

AANMELDEN

 

  • Deel deze pagina: