Allround meubelmaker/(scheeps) interieurbouwer BBL

Herken je jezelf?

Hou je van hout en meubels? Werk je graag lekker met je handen en vind je het leuk om met collega's mooie dingen te maken in een werkplaats? Yés, jij hoort in de wereld van de meubelmakerij en interieurbouw. Ben je bovendien precies en maak je altijd alles af? Meld je dan aan voor de opleiding Allround meubelmaker/interieurbouwer

Wat wordt je werk?

Als meubelmaker/interieurbouwer maak je een meubelstuk of bijvoorbeeld een keuken aan de hand van een werktekening. Je kiest het juiste hout of plaatmateriaal en daarmee maak je prachtige kasten, tafels, balies of winkelinrichtingen. Dit doe je op een productieafdeling in een bedrijf. Je bereidt daar ook je eigen werk voor en gebruikt vaak machines. Die onderhoud je ook. En soms zet jij je meubels bij de klant in elkaar.

Wat wordt je werkplek?

Met je diploma Allround meubelmaker/interieurbouwer kun je verschillende kanten op. Bijvoorbeeld winkelinrichting, standbouw of specialistische design interieurs voor particulieren. Als allround meubelmaker/interieurbouwer kun je ook doorgroeien naar een baan in de buitendienst van een bedrijf.

Hoe werkt je opleiding?

Tijdens je opleiding Allround meubelmaker/interieurbouwer leer je onder meer:

  • tekening lezen
  • machines instellen
  • machinale bewerkingen uitvoeren
  • machines onderhouden
  • meubels en interieurbouwproducten nauwkeurig monteren
  • gemonteerde producten mooi afwerken
  • complexe producten maken en afwerken
  • zelfstandig een project uitvoeren

Bij Graafschap College leer je tijdens je opleiding Allround Allround meubelmaker/interieurbouwer onder meer de theorie de je nodig hebt voor het uitvoeren van je vak:

Tekening lezen, vak theorie over hout en plaatmateriaal, houtbewerkingsmachines en houtconstructies.
Bij de Allround opleiding leer je niet alleen het hoe maar ook het waarom van bepaalde toepassingen, zodat je andere medewerkers op de werkplek ook kunt gaan instrueren over de gestelde eisen aan het product.

En natuurlijk krijg je ook de verplichte onderdelen Nederlands, rekenen en maatschappelijke vorming. 

Keuzedelen

Met keuzedelen verbreed of verdiep je deze mbo-opleiding.

Wat doe je hierna?

Na je opleiding Allround meubelmaker/interieurbouwer kun je ook doorgroeien met een opleiding op niveau 4, bijvoorbeeld Meewerkend leidinggevende meubelindustrie.

 

AANMELDEN